Performance Òrbita #3 a Lo Pati, ISEA International Symposium on Electronic Art

Òrbita #3,

Citlali Hernández i Núria Nia

Performance, 2022

Presentada a Lo Pati, Amposta, en el marc de ISEA 2022

Semblar un satèl·lit i mesurar distàncies, personificar fragments de dades i desorganitzar-los: el cos físic emprén un diàleg entre la pròpia materialitat i la seva imatge digital. Les estructures, la matèria viva i els materials inerts es transfereixen envers un entorn digital produït per dispositius quotidians.

Concebuda com a performance, Órbita #3 deriva d’un conjunt d’accions fruit de la barreja de llenguatges de les arts en viu, el live cinema i les eines de livestream per a proposar una acció conjunta amb un ens artificial que participa amb Núria Nia i Citlali Hernández com a entitat que fa visible un altre tipus de corporalitat, exposant les seves condicions materials, cognitives i relacionals, inicialment dependents de les dues artistes però que podrà evolucionar segons el seu propi aprenentatge i relació amb altres entitats.

Projecte desenvolupat a la residència d’artistes Baladre que gestiona el Centre d’Art Lo Pati.

 

Lo Pati – Òrbita #3, Núria Nia & Citlali Hernández

 

Notícia:

 

Text Lo Pati

Dissabte 4 de juny, el centre d’art Lo Pati acollirà la presentació de l’espectacle Órbita #3 de Núria Nia & Citlali Hernández.

Del 10 al 16 de juny, Barcelona acollirà l’ISEA2022, la 27a edició del Simposi Internacional d’Art Electrònic. Es tracta d’un dels esdeveniments internacionals més rellevants dedicats a la cruïlla entre art, disseny, ciència, tecnologia i societat, i contempla 140 presentacions d’experts, 45 presentacions institucionals, 40 xerrades d’artistes, 23 screenings, 16 taules rodones, 13 tallers i 13 performances. El certamen, però, també arribarà arreu del territori català, amb la voluntat de promoure l’accés a l’art i cultura digital arreu del país.

Així, el 4 de juny a les 19:00 h, Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre a Amposta acollirà la presentació de l’espectacle Òrbita #3, de Núria Nia & Citlali Hernández, un treball que barreja els llenguatges de les arts en viu, el live cinema i les eines de livestream. L’obra, que planteja un joc de relacions entre les dues artistes i un ens artificial, es va gestar a la residència d’artistes Baladre, que gestiona Lo Pati. L’entrada a l’espectacle és gratuïta.

L’activitat forma part l’ISEA2022 Barcelona, un certamen impulsat per la UOC en col·laboració amb el CCCB, el Santa Mònica, la NewArtFoundation, el nou Hub d’Art, Ciència i Tecnologia de Barcelona Hac Te, el MACBA, l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.