Òrbita #0, performance

Òrbita #0
Citlali Hernández i Núria Nia

 

Òrbita #0 és el punt de partida del projecte de Citlali Hernández i Núria Nia “Cos Satel·lital”, que versa sobre la forma en que percebem el cos en un moment en que la digitalitat s’imposa envers la presencialitat. Cables, plàstics i tecnologies de la imatge medien les relacions del moment. A Òrbita #0 assistim a les primeres fases de la recerca experimental que les artistes porten a terme actualment gràcies a la Beca de Recerca i Producció Hangar/Banc Sabadell. Òrbita #0 s’ha pogut veure en públic al Konvent de Berga el Maig de 2021.

 Amb la participació dels cossos de Citlali Hernández i Núria Nia, dels cossos digitals del moment i la participació, en textos, de:

Remedios Zafra, Teresa López-Pellisa, Rosa Menkman, VNS Matrix, Olga Goriunova, Beatriz Muros, Enric Puig Punyet , Andrea Soto Calderón, Rosi Braidotti, Aimar Pérez Galí, Jaime Conde Salazar , Leonardo Xavier Brito Alvarado, Allucquière Rosanne Stone, William Fredy Aguilar Rodríguez, Silvia Tubert, Montserrat Boix, Emilio J. Gallardo Saborido, Carmen Serrano Murillo, Paula Sibilia, Citlali Hernández, Núria Nia

 

orbita 0 nuria nia citlali hernandez konvent

 

Citlali Hernández desenvolupa el seu treball al voltant de les arts i el disseny, travessant-lo amb les característiques efímeres de la performance, les tecnologies lliures i el significat del cos en les diferents disciplines que l’estudien. www.turbulente.net

Núria Nia treballa principalment des del mitjà audiovisual en combinació amb altres formes artístiques transmèdia, estudiant la construcció de paradigmes socials a través de les microhistòries ocultes implicades en els enclavatges culturals. www.nuriania.com

Les dues formen part del col·lectiu d’artistes digitals Matics Barcelona, programen el grup de lectura i pensament “Cos Tecnològic” a Hangar, i investiguen de forma independent i des de l’acadèmia l’impacte de les tecnologies en els cossos.